ZBIORY ROZWIĄZAŃ
Haaaaaaanka: Dane sa równania:
I. x2=9
II. x−3=0
III. x−3
____ = 0
x+3
Które rówania mają takie same zbiory rozwiązań?
A) równania I,II,III
B) tylko równania I,II
C)tylko rówania II,III
D)tylko równania I,III
8 mar 19:09
Ryszard: odp C )
8 mar 19:12
Haaaaaaanka: a czemu c, jak to nalezy rozwiązać? przeciez bez obliczeń sie ni eda
8 mar 19:15
8 mar 19:29
Ryszard: x−3=0 ⇒ x=3
x−3x+3 = 0 ⇒ jedynym rozwiazaniem jest 3.
czyli przypadek II i III maja takie same rozwiazania
8 mar 19:31
Haaaaaaanka: aha juz rozumiem dziękuje
8 mar 19:35
finezja: 2x=3x
22 wrz 15:22