Przestrzeń probablistyczna
milek: Dany jest rozkład w tabeli
X\Y −2 0 2
0 1/4 1/4 0
2 1/6 0 1/3
Wyznaczyć rozkład warunkowy P(X|Y=−2)
Znaleźć warunkową wartość oczekiwaną E(X|Y) = −2
Zrobiłem dwie osobne tabelki po obliczeniach.
xi 0 2 yi −2 0 2
pi 0,5 ,05 pi 5/12 1/4 1/3
Jak zrobić to zadanie?
13 sty 22:44
wredulus_pospolitus:
| | ⎧ | (1/4) / (1/4 + 1/6) dla X = 0 | |
| P(X|Y = −2) = | ⎩ | (1/6) / (1/4 + 1/6) dla X = 2 |
|
masz policzyć E(X|Y) = −2 czy jednak E(X|Y=−2)

Jeżeli to drugie to skorzystać z tego co
napisałem
13 sty 22:49
milek: Przepraszam mam policzyć E(X|Y = −2). Mógłbyś mi jeszcze podać wzór z którego skorzystałeś u
góry?
13 sty 22:59