Obli
Kasia: Oblicz całke z definicji
S=lim 1n ∑ (i=1) (i=n) 1(1+(i)/(n/2)2
(n→∞)
Nie ma pomyslu kompletnie jak sie za to zabrac pomoze ktos?
11 sty 22:27
Maciess: Popraw zapis, bo nie można rozczytac. Uzuj U zamiast u albo wstaw obrazek z latexa.
11 sty 23:07
Kasia: | | 1 | |
S=lim 1n ∑ (i=1) (i=n) |
| |
| | | |
(n→
∞)
Teraz lepiej

?
11 sty 23:42
Maciess: Lepiej, ale na pewno takie coś? Nie przypomina mi to nic standardowego, albo mam zaćmienie

Tak nawet jakby to przeindeksować, żeby pozbyć się tego ułamka z mianownika to wciąż nie
przychodzi mi nic do głowy.
12 sty 00:17
Maciess: Znaczy postac coś sugeruje, ale zeby z definicji to machnąć...
12 sty 00:19