potęgi
K.: Proszę o pomoc, za każdym razem wychodzi mi tu zły wynik:
| | [163 * (0,25)5]4 | |
b= |
| |
| | (0,5)−5 | |
8 mar 19:02
Ryszard: mi wyszlo b= 8 . a jaka powinna byc odp

; >
8 mar 19:10
sylwia: | [163*145]4 | | [423*4−5]4 | | [46 *4−5]4 | | 44 | |
| = |
| = |
| = |
| |
| 25 | | 25 | | 25 | | 25 | |
=dalej rozwiązesz ale niewiem czy dobrze to jest
8 mar 19:11
sylwia: czyli dalej: 4
4 : 2
5 = 2
8 :2
5= 2
3=8 czyli dobrze rysiu
8 mar 19:13
Lola: | [(42)3 * (14)5]4 | | [46 * 4−5]4 | |
| = |
| = |
| 12−5 | | 12−5 | |
| | [41]4 | | (22)4 | | 28 | |
|
| = |
| = |
| = 23= 8 |
| | 25 | | 25 | | 25 | |
8 mar 19:17