Ile wynosi wartos wyrazenia :)
Denny : Ile wynosi wartos wyrazenia

cos40/cos50*tg40
8 mar 18:58
asia: 1,574749944 − by Casio fx−6300G
8 mar 19:03
Denny : nie chodzi o dokladny wynik

mam do wyboru 4 odp

1 lub 1/2 lub tg50 lub cos50
8 mar 19:05
Godzio:
cos40 = cos(90−50) = sin50
tg40 = tg(90−50) = ctg50
| cos40 | | sin50 | | 1 | | 1 | |
| = |
| * |
| = tg50 * |
| = |
| cos50 *tg40 | | cos50 | | tg40 | | ctg50 | |
tg50 * tg50 = tg
250
8 mar 19:06
Godzio:
| sin50 | |
| * ctg50 = tg50 * ctg 50 = 1 |
| cos50 | |
chyba że tak ?
8 mar 19:07
Tomek.Noah: | cos40* | | cos40o | |
| = |
| =cos50ocos40o |
| cos50o * tg40o | | | |
8 mar 19:10
Denny : z tego co wiem ma wyjsc 1
8 mar 19:12