Funkcja kosztów
etna: Dla funkcji kosztów
K(x) = 0,2x2 + 12x + 200
wyznaczyć:
a) funkcję kosztu krańcowego, obliczyć jej wartość dla x=10,
b) optimum techniczne przedsiębiorstwa,
c) optimum ekonomiczne przedsiębiorstwa przy cenie jednostkowej p=25.
Podać interpretację uzyskanych wyników.
Proszę o pomoc i wyjaśnienia.
30 gru 13:11
wredulus_pospolitus:
Przepraszam bardzo ... czy chodziliśmy na wykłady

Czy mamy teorię zapisaną

Jeżeli tak to proszę odpowiedzieć:
Jaka jest zależność pomiędzy funkcją kosztu a funkcją kosztu krańcowego
30 gru 19:32
wredulus_pospolitus:
Jak również:
Czym jest optimum techniczne ?
Czym jest optimum ekonomiczne ?
30 gru 19:33
etna: Nie jestem ekonomistą, ani nie studiuję ekonomii.
Ktoś zapytał czy potrafię pomóc. Ale też nie znam definicji, a w internecie nie ma dobrego
źródła.
Pomoc pewnie nie jest już potrzebna, ale jeżeli Ktoś z Was zna rozwiązanie, to chętnie z nim
się zapoznam.
Wszystkich pozdrawiam
22 sty 13:20