funkcja
róża: Funkcja f określona jest wzorem f(x)= −3(x+3)(x−2)
a) Wyznacz te argumenty, dla których funkcja f przyjmuje wartości nieujemne
b) Znajdź te argumenty, dla których funkcja f przyjmuje wartość 12
c) Podaj przedziały monotoniczności funkcji
29 gru 18:17
SuSu:
f(x)=−3(x
2−2x+3x−6)= −3(x
2+x−6)= −3x
2−3x+18
f(x)= −3x
2−3x+18
a) do rozwiazania
−3x
2−3x+18≥0
b) do rozwiazania
−3x
2−3x+18=12
c) z podpunktu a) masz delte
rośnie (−
∞,q]
maleje [q,
∞)
29 gru 19:24
Eta:

a) x∊<−3,2> i po ptokach

( bez wymnażania i nieśmiertelnej delty
29 gru 19:48
Eta:
w c) bzdury ! !
| | x1+x1 | | −3+2 | | 1 | |
p=xw= |
| = |
| = − |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
f(x)↗⇔ x∊(−
∞, −
12]
f(x)↘⇔ x∊[−
12,
∞)
29 gru 19:53
SuSu:
Ajj faktycznie ma byc wspołrzedna iksowa
Czemu wpadasz od razu w taki wielki szok?
29 gru 19:56
róża: Spoko @SuSu mała pomyłka

Dziękuję wam obu
29 gru 22:50
ABC:
Eta ciasto pewnie przypaliła to i nerwowa
29 gru 22:59
Eta:

jak patrzę,że małolat mając postać iloczynową i x
1, x
2
( wymnaża by liczyć deltę ... to nawet ciasto niechce się przypalać
30 gru 00:05
Eta:
nie chce
30 gru 00:08
SuSu:
Jeden lubi bułki drugi córki piekarza
30 gru 01:11