Napisać wielomian Maclaurina 8-go stopnia dla funkcji 𝑓(𝑥) = cos 2𝑥
Mana: Napisać wielomian Maclaurina 8−go stopnia dla funkcji 𝑓(𝑥) = cos 2𝑥.
Napisałam ten wielomian cos 2x = 1 − ... + (2x)88! i zastanawiam się, czy dobrze go
zakończyłam. Tak sformułowane polecenie przewiduje napisanie reszty na końcu? Jeśli tak, to
jak powinna wyglądać?
28 gru 23:41
Mana: Wydaje mi się, że to co jest po prawej stronie jest dobrze, ale to nie jest równe cos2x, cos2x
byłby równy wielomianowi Maclaurina + reszta. Dobrze myślę?
28 gru 23:51
29 gru 16:23
xyz:
Upss przepraszam za ten wpis
29 gru 16:25