Rownania prowadzace do rownan kwadratowych
Laura: √1/5 to nie jest to samo co √5 dzielone na 5? Wychodzi mi pierwsza mozliwosc a w odpowiedziach
to drugie dziwactwo... Obliczenia są na 100% poprawne
Muszę się upewnić
W razie co, to jest zadanie:
x2(2x−1)(2x−1)= 2−x2(x2+10)
To ten temat ze zmienna ,,t'' zadanie proste ale no odpowiedz mi nie chce wyjść 😠
27 gru 18:28
wredulus_pospolitus:
| | √1 | | 1 | | 1 | | √5 | | √5 | |
√1/5 = |
| = |
| = |
| * |
| = |
| |
| | √5 | | √5 | | √5 | | √5 | | 5 | |
27 gru 19:09
wredulus_pospolitus:
tak zwane −−− wyciąganie niewymierności z mianownika

(tak wiem ... "dziwactwo"

)
27 gru 19:10
27 gru 19:34