rzad
kasia: czy jak mam macierz
1 1 1 1
2 1 1 1
1 1 1 1
i chce liczyc rzad szukam 3x3 to musze sprawdzic wykreslajac kazda np kolumne po kolei ale
kazdy wariant wykrelsenia tak?
24 gru 01:16
24 gru 08:42
24 gru 08:43
LMGIFY: Juz bys dawno sama na to wpadła, a nie zawracala glowe innym w święta!
24 gru 08:43
jc: Tu nie ma nic do liczenia − widać, że rząd = 2, ale możesz co napsać:
rząd
1 1 1 1
2 1 1 1
1 1 1 1
=
rząd
1 1
2 1
1 1
= 2, ale jak chcesz może pisać
=
rząd
0 1
1 1
0 1
= rząd
0 1
1 0
0 1
= 2
24 gru 10:38
Mariusz:
Jak od trzeciej i czwartej kolumny odejmiesz drugą kolumnę to będziesz
widziała że rząd jest równy 2
24 gru 11:12