DIAGRAM KOŁOWY
Haaaaaaanka:

diagram przedstawia ile procent uczniów klasy wypozyczyło z biblioteki 1,2,3 lub 4 lektury w
roku szkolnym. Srednia liczba lektur szkolnych wypozyczonych z bibliot., przypadająca na
jednego ucznia jest równa
8 mar 18:18
R.W.16l: 15*4+10+35*2+40*3=60+10+70+120=260 − tyle książek
35+40+15+10=100 − tyle osób
260/100=2,6
wybacz, jeśli źle
8 mar 18:22
Haaaaaaanka: nie, to jest ile prcent uczniów a nie ilość
8 mar 18:27
R.W.16l: aa fakt
8 mar 18:28
Ania: Ale diagram jest w procentach więc wydaje mi się że to jest źle.
8 mar 18:32
Haaaaaaanka: dlatego ni emam pojęcia nawetjak się za to zabrać, ponieważ nie ma powiedziane ile osób jest w
klasie
8 mar 18:32
898:
11 mar 18:55
lool:
11 mar 18:58