wlasnosci
bajera: (AB)2=A2 B2
czy to prawda czy falsz ? jesli chodzi o macierze
17 gru 22:37
chichi:
a co wiesz o mnozeniu macierzy? jest przemienne czy nie? wez sobie 2 macierze 2x2 wykonaj te
mnożenia i zobacz
17 gru 23:04
bajera: no mnozenie macierzy nie jeste przemienne ale
czy AB * AB to nie bedzie to samo?
17 gru 23:11
chichi:
w sensie co to samo?
17 gru 23:26
bajera: no w sensie czy to zaburza kolejnosc mnozenia
bo (AB)2 = A2B2 to prawda
17 gru 23:29
chichi:
no masz: (AB)
2 = AB * AB = A(BA)B no to chyba widać, co musi zachodzić żeby była równość
17 gru 23:37
bajera: czyli falsz?
18 gru 00:01
Adamm: Skoro mnożenie nie jest przemnienne to raczej fałsz
Ale trzeba podać przykład. Więc kombinuj
18 gru 00:08