Algebra zbiorów
Natura:
Przy jakich warunkach sa spełnione równości
AUB)\B=A
Zbiory A oraz B są niepuste
Przy jakich warunkach sa spełnione relacje
a) AUB⊂B −−−−− A⊂B
b) A∩B=B−−−−−−− B⊂A
c) A⊂(A∩B)
d) B⊂(AUB)−−−− to zachodzi zawsze
e) A⊂(A\B)
f) A⊂A'−−−−−−−−−−−−nierealne
g) A∩B)⊂(AUB)
17 gru 14:34
Natura:
18 gru 13:17
ABC z roboty:
i z którymi masz problem?
18 gru 13:24
Natura:
Ten pierwszy i potem c) e) i g
18 gru 15:53
ABC: g) zachodzi zawsze bo
A∩B⊂A⊂A∪B
e) zauważ że zawsze zachodzi A\B⊂A , więc w drugą stronę zawieranie możliwe tylko gdy A=A\B
a to zachodzi gdy A∩B=∅
18 gru 16:09
Natura:
Dziękuje za odpowiedz
18 gru 19:23