matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Masa stożka
Daw3738:
W jaki sposób wyznaczyć masę stożka o gęstości 1, promieniu podstawy R i wysokości H?
16 gru 21:00
Natura:
1
V=
πR
2
*H
3
V=m*ϱ
V
m=
ϱ
16 gru 21:03
Daw3738:
Korzystają z całki potrójnej
16 gru 21:13
Natura:
Niestety nie mój poziom .
16 gru 21:15