Podzbiory
Natura:
Wyznacz wszystkie podzbiory zbioru A jeśli
a)A={−1,1,2}
{−1} {1},{2}
{−1,1} {−1,2} {1,2}
{−1,1,2} {∅}
b)A={x:x∊R∧x2=1}
A={−1,1}
{−1} {1}
{−1,1} {∅}
c) A={x:x∊C∧x2<2 }
A={−1,0,1}
{−1}, {0} {1}
{−1,0} {−1,1} {0,1}
{−1,0,1} { ∅}
2) Wyznacz liczbę wszystkich podzbiorów zbioru A jeśli
d) A={x: x∊R ∧sinx∊C ∧|x|≤1
|x|≤1
x∊<−1,1>
15 gru 20:54
Natura:
Mam tutaj lekki problem bo na pewno będą trzy elementy zbioru A
Więc będzie 8 podzbiorów
Ale jakie te elementy będą ?
bo sin1 nie jest liczbą całkowitą ale juz dla x∊{−π/2} .0 π/2} sin x jest całkowity
15 gru 21:15
Natura:
15 gru 22:34