matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Funkcja z parametrem
Alex:
Dla jakiej wartości parametru "a" styczne do wykresu funkcji y=a
2
/x, a≠0 w punktach A = (−1,y) i B = (2, y2) wraz z osią OX wyznaczają trójkąt o polu 24?
12 gru 20:04
X:
21 gru 10:41