Ekstrema lokalne
Maniek: Znajdz ekstrema lokalne funkcji
f(x)=2arctg−ln(1+x2)
11 gru 15:49
wredulus_pospolitus:
1. arctg ... i co tutaj

2. I w którym momencie się 'zawieszasz'
11 gru 16:10
Maniek: 1. arctg(x)

2. Nie wiem jak sie za to zabrac kompletnie
11 gru 17:02
6latek:
f(x)= 2*arctg(x)−ln(1+x
2)
| | 1 | | 1 | |
f'(x)= |
| − |
| *(1+x2)' |
| | 1+x2 | | 1+x2) | |
f'(x)=0 gdy 1−2x=0
badaj juz sam znak pochodnej
11 gru 19:28
wredulus_pospolitus:
zabierasz się od ... dziedziny
11 gru 19:33
6latek:
Zapomniałem o 2 przy arctg(x)

To sobie juz popraw
11 gru 19:33