parametr a
Maria: dla jakich wartosci parametru a funkcja f zadana wzorem
| | √x −√x0 | |
f(x) = |
| ; x≠x0 |
| | x−x0 | |
a . x=x
0
lim
x−>x
0 = 1/2
√x0
a = 1/ (2
√x0)
czy to calosc i dobre rozwiazanie?
8 gru 22:53
wredulus_pospolitus:
schodza tylko że nie znamy PEŁNEJ treści zadania
| | √x − √xo | | 1 | |
druga sprawa ... zauważ że |
| = |
| |
| | x − xo | | √x + √xo | |
| | 1 | |
więc limx−>xo = |
| co widać od razu |
| | 2√xo | |
8 gru 23:07
Maria: Funkcja jest ciągła w x0 przepraszam
8 gru 23:13
Maria: czy w takim wypadku a to sie rowna ten wynik i gotowe?
8 gru 23:21
wredulus_pospolitus:
tak
8 gru 23:25