1 | ||
f(t)= | ||
√1−2xt+t2 |
1 | |
= (1−2xt+t2)−1/2 | |
√1−2xt+t2 |
| ||||||||
(1+t(t−2x))−1/2 = ∑n=0∞ | tn(t−2x)n | |||||||
|
| |||||||||||||||
∑n=0∞ | tn(∑k=0n | tk(−1)n−k(2x)n−k) | ||||||||||||||
|
| ||||||||||||||
(1+t(t−2x))−1/2 = ∑n=0∞∑k=0n | (−1)n−k(2x)n−ktn+k | ||||||||||||||
|
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||
= | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
n! |
| (−1)n | 1*3*5*...*(2n−1) | |||||||||
= | * | ||||||||||
2n | n! |
| (−1)n | 1*3*5*...*(2n−1)*2*4*6*...*2n | |||||||||
= | * | ||||||||||
2n | n!*2*4*6*...*2n |
| (−1)n | (2n)! | |||||||||
= | * | ||||||||||
2n | n!*2nn! |
| (−1)n | (2n)! | |||||||||
= | * | ||||||||||
22n | n!*n! |
| (−1)n |
| |||||||||||||||
= | * | ||||||||||||||||
22n |
|
| (−1)n | |||||||||||||||
∑n=0∞∑k=0n | * | *(−1)n−k(2x)n−ktn+k | |||||||||||||||
22n |
|
| (−1)k | 2n | ||||||||||||||||
∑n=0∞∑k=0n | * | * | xn−ktn+k | ||||||||||||||||
22n | 2k |
|
| (−1)k | |||||||||||||||
∑n=0∞∑k=0n | * | xn−ktn+k | |||||||||||||||
2n+k |
|
| (−1)k | |||||||||||||||
∑m=0∞∑k=0floor(m/2) | * | xm−2ktm | |||||||||||||||
2m |
(2m−2k)! | (m−k)! | ||
∑m=0∞∑k=0floor(m/2) | |||
(m−k)!(m−k)! | k!(m−2k)! |
(−1)k | ||
* | xm−2ktm | |
2m |
(2m−2k)! | 1 | (−1)k | |||
∑m=0∞∑k=0floor(m/2) | * | xm−2ktm | |||
(m−k)! | k!(m−2k)! | 2m |
(2m−2k)! | 1 | (−1)k | |||
∑m=0∞∑k=0floor(m/2) | * | xm−2ktm | |||
(m−2k)! | k!(m−k)! | 2m |
(2m−2k)! | m! | ||
∑m=0∞∑k=0floor(m/2) | |||
m!(m−2k)! | k!(m−k)! |
(−1)k | ||
* | xm−2ktm | |
2m |
|
| (−1)k | |||||||||||||||
∑m=0∞∑k=0floor(m/2) | * | xm−2ktm | |||||||||||||||
2m |
|
| (−1)k | |||||||||||||||
∑n=0∞∑k=0n | * | xn−ktn+k | |||||||||||||||
2n+k |
|
| (−1)k | |||||||||||||||
∑m=0∞∑k=0floor(m/2) | * | xm−2ktm | |||||||||||||||
2m |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |