Geometria analityczna w przestrzeni
Stasia: Hej! Mam takie pytanie. Mam punkty: A=(1,2,0), B=(−3,2,1), C=(−1,−1,−2), D=(−2,1,−3).
Mam policzyć: objętość czworościanu, pole podstawy i pole płaszczyzny bocznej.
Zostało mi to pole płaszczyzny bocznej. Kompletnie nie wiem jak to policzyć.
Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
6 gru 18:57
wredulus_pospolitus:
A jak policzyć pole trójkąta mając współrzędne jego wierzchołków
6 gru 19:25
jc: Może autor myślał o polach pozostałych ścian?
6 gru 19:26
Stasia: Mam jeszcze takie coś.
H=? S=(2,4,5) i punkty: P1=(−1,1,−1), P2=(3,−2,−2), P3=(1,2,−3).
Tutaj też nie wiem co za bardzo policzyć. Może ktoś z Państwa się domyśli?
6 gru 20:12
Stasia: W tym wcześniejszym to po prostu policzyłam te pola pozostałych ścian.
6 gru 20:13
jc: Może H to odległość punktu S od płaszczyzny przechodzącej przez punkty P1, P2, P3?
6 gru 20:16
chichi:
tez mysle tak jak @jc. skad pochodzą zadania bez polecen?
6 gru 20:28
Stasia: Z zajęć. 😜
6 gru 20:36