Działania matematyczne
Krzysztof Kowalski : Wykonaj działanie: 3*8−9*7+4+7
4 gru 14:19
6latek:
To napisz jaka jest kolejność wykonywania działań
4 gru 15:09
Krzysztof Kowalski : Mnożenie wykonuję przed dodawaniem i odejmowaniem.
4 gru 15:16
Krzysztof Kowalski : Przy zachowaniu kolejności: 24−63+11=−28
4 gru 15:26
6latek:
1) najpierw te które sa w nawiasie −(tu nie masz)
2) potem potęgowanie i pierwiastkowanie w kolejnosci wystepowania (tu nie ma)
3) potem mnozenie lub dzielenie w kolejnosci wystepowania (tutaj masz mnozenie )
4) potem dodawanie lub odejmnowanie w kolejnosci wystepowania (odejmowanie i dodawanie )
3*8−9*7+4+7= 24−63+4+7=
4 gru 15:26
Krzysztof Kowalski : Dziękuję.
4 gru 15:28