Pochodna
Ola: Oblicz pochodną
ctg3x
To bedzie funkcja zlozona dobrze rzoumiem?
1 gru 14:07
. :
Tak... To jest funkcja złożona.
1 gru 14:26
6latek: | | 1 | |
(ctg3x)'=((ctgx)3))'= 3*ctg2x*(ctgx)'= 3*ctg2x*− |
| = dokończ |
| | sin2x | |
1 gru 15:35
. :
Panie małolacie a co to znaczy taki zestaw symboli *−
1 gru 15:58
6latek:
* to symbol mnożenia
(−) to minus
Oczywiscie moge to zapisać tak
| | 1 | | 1 | |
= 3ctg2x*(− |
| ) =3ctg2x(− |
| ) |
| | sin2x | | sin2x | |
Wydaje sie że nie jest zabronione pisanie znaku mnożenia
1 gru 16:04
. :
Nie możesz a powinieneś

Bardziej chodziło że nie możesz zapisać dwóch znaków bezpośrednio po sobie (to nie język
programowania)
1 gru 16:10
6latek:
A juz rozumiem . OK
1 gru 16:11