prosze o pomoc- dz=źwięk
AnQ: Witam. Mam taki mały problem z zadaniem. Wychodzi kosmiczny wynik.
Oblicz czestotliwośc dźwięku odbieranego przez poruszającego się odbiorcę, wydawanego przez
poruszające się źródło. Obserwator i źródło:
a) oddalają się ( f'= f v+vov+vź )
b) przybliżają się ( f' = f v+vov−vź )
Dane:
Vo − 5ms
Vź − 20ms
V − 340ms
f − 1000 Hz
8 mar 17:37
AnQ: prosze strasznie o pomoc
8 mar 20:28
Tomek.Noah: no to podstaw do wzoru
8 mar 20:29
AnQ: No włąśnie podstawiam i wychodzi jakiś dziwny wynik.
8 mar 20:36