matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
prawdopodobienstwo
nawaleta:
Wiadomo że P(A)=0,9 I P(B)=0,8. Udowodnij, że 0,1=<P(A−B)<=0,2
30 lis 18:38
ABC:
what's the problem? A=(A\B)∪(A∩B) i jest to suma rozłączna
30 lis 18:50
wredulus_pospolitus:
Albo: P(A\B) = P(A n B')
30 lis 19:41