.
Wojtek:

O przyjęciu na pewien kierunek studiów decyduje średnia ważona wyników egzaminu maturalnego z
matematyki,fizyki i języka angielskiego.
W tabeli zestawiono wyniki egzaminu maturalnego oraz średnią trojgda kandydatów na studia.
Oblicz
średnią Kamila, który uzskał 82% z matematyki, 46% z fizyki i 82% z języka angielskiego
. Wartości w tabeli są w %
30 lis 12:46
wredulus_pospolitus:
wiemy, że:
0,8m + 0,6f + 0,92a = 0.752*(m+a+f)
0,72m + 0,78f + 0,98a = 0.764*(m+a+f)
0,68m + 0,54f + 0,90a = 0.66*(m+a+f)
na tej podstawie możesz wyliczyć 'wagi' danych przedmiotów czyli m , f, a
co pozwoli Ci później policzyć:
| 0,8m + 0,46f + 0,82a | |
| = ...  |
| m+f+a | |
30 lis 12:50
jack024: Det jag älskar med Top Staff oferty pracy lublin
https://top-staff.com.pl/oferty-pracy/ är hur lätt den är att använda. Inga
komplicerade menyer eller förvirrande layouter. Du bara hoppar på, bläddrar igenom jobben och
ansöker − allt utan att behöva en teknisk examen. Det är som om de har knäckt koden för en
stressfri jobbsökarupplevelse.
2 gru 16:56
jjane24: Cześć! Niedawno korzystałem z tej platformy i jestem bardzo zadowolony z szerokiej oferty pracy
w branży budowlanej. Jeśli szukasz sprawdzonych ofert zatrudnienia, Praca jako budowniczy,
koniecznie sprawdź
https://vavsynergy.com/job-category/budivnycztvo/ – znajdziesz tam wiele ciekawych propozycji. Strona jest przejrzysta,
łatwa w obsłudze i pozwala szybko znaleźć interesujące ogłoszenia. Dodatkowo regularnie
pojawiają się nowe oferty, co zwiększa szanse na znalezienie idealnej pracy. To świetne
miejsce dla każdego, kto chce rozwijać swoją karierę w budownictwie.
28 kwi 01:27