dziedzina zbior wartosci i roklad funkcji
Marko: oblicz zbior watosci dziedzine oraz rozłóż podana funkcje na funkcje
25 lis 18:48
. :
Z dziedzina masz problem?
25 lis 21:53
Marko: z dziedzina nie ale z zbiorem wartości już tak
26 lis 13:45
wredulus_pospolitus:
co oznacza "rozkład funkcji"

Albo jak później określiłeś: "rozłóż podaną funkcję na funkcje"
26 lis 14:20
wredulus_pospolitus:
1. Jaka wyszła Ci dziedzina?
2. Czy obliczyłeś granice w punktach nieciągłości dziedziny?
3. Czy obliczyłeś granice na krańcach dziedziny?
26 lis 14:22
Marko: rozklad tej funkcji na inne funkcje wyglada tak:
f(x)2=2−x
f(x)1=ln x
f0=x−1x2+x−6
tak mi sie wydaje ale pewien nie jestem dlatego prosze o pomoc
dziedzina mi wyszla (−3,1) (2,∞)
nie wiem co dalej zrobic jak wyliczyc zbiór wartosci tego
26 lis 16:03
wredulus_pospolitus:
tak jak pisałem:
lim
x −> −3+ f(x) =

lim
x −> 1− f(x) =

lim
x−> 2+ f(x) =

lim
x −> +∞ f(x) =
26 lis 16:05