liczby rzeczywiste
wandeczka: Uporządkuj rosnąco liczby:
a = 2|1 – √2| – |2√2 – 2| +|– 4|⋅|2|, b = 3 2/5+4,6:2 7/8 /0,(3) , c = NWD (38,92) .
prosze o pomoc
20 lis 14:38
Mila:
Podpowiedź:
|1−√2|=√2−1
|2√2−2|=2√2−2
20 lis 16:25
wandeczka: Proszę o sprawdzenie czy dobrze obliczyłam a=8 b=15 c=2
a więc c, a, b
20 lis 16:43
Mila:
a i c −dobrze
Nie wiem jak wygląda działanie w b.
| | 2 | | 7 | |
3 |
| +4.6: 2 |
| : 0.(3) czy tak? |
| | 5 | | 8 | |
20 lis 16:53
wandeczka: całośc podzielona na 0.(3)
20 lis 17:25
wandeczka: czyli w mianowniku 0,(3)
20 lis 17:26
wandeczka: Prosze o sprawdzenie
20 lis 18:26
Rock progresywny:
b=15
20 lis 18:31
wandeczka: ok dziękuję
20 lis 22:23