Trygonometria
Bartosik : Rozwiąż równanie sin2x=sinx gdzie x = 0,pi
16 lis 12:07
Krzysiek:
sin2x−sinx=0
sinx(sinx−1)=0
sinx=0 lub sinx=1
Dokończ
16 lis 12:14
Bartosik : Rozwiązanie to będzie x= pi/2, pi/2?
16 lis 12:21
Krzysiek:
Rozwiazania to x=0 lub x=π/2
czy należa do przedziału to nie wiem jaki on jest .
Trzeba sprawdzić czasami treśc jak sie wstawi zadanie
16 lis 12:23
Bartosik : Przedział to od 0 do 2pi
16 lis 12:26
Bartosik : Błąd : od 0 do pi nie dwóch pi
16 lis 12:27
Aruseq: W takim razie rozwiązania to: 0, π/2, πd
16 lis 12:28
Aruseq: samo π* na końcu oczywiście
16 lis 12:28
Krzysiek:
Przedział może byc taki [,0,π] (0,π) , (0,π] , [,0,π]
Wybierz sobie
16 lis 12:29
Bartosik : Dzieki
16 lis 12:30
Krzysiek:
Ostani przedzial powiniem byc taki
[0,π)
16 lis 12:49
: to jest od 0 do
2pi a nie 2π
16 lis 23:33
: papryczka πri πri, he?
16 lis 23:33