Liczby zespolone
kropaeczk: Narysuj zbior liczb zespolonych spelniajacych podane warunki
3√−2−2i
Nie mam kompletnie pomyslu jak sie za to zabrac
15 lis 16:10
jc: Jakie warunki mają spełniać szukane liczby zespolone?
15 lis 16:21
kropaeczk: Polecenie brzmi
Na płaszczyznie zespolonej narysowac zbiory liczb zespolonych spelniajacych podane warunki
Nie ma nic wiecej po za tym
15 lis 16:29
jc: Polecenie brzmi mniej więcej tak:
Znajdź liczby spełniające warunek: 7.
Już lepiej byłoby:
Znajdź liczby spełniające warunek: 7=7.
Wszystkie liczby.
Znajdź liczby spełniające warunek: 7=3.
Żadna wybór nie pomoże.
15 lis 16:36
Krzysiek:
A jakbyś miał /ła zaznaczyc na płaszczyżnie zespolonej pierwiastki z tej liczby?
15 lis 16:41
jc: Czy chodzi Ci o rozwiązania równania z3= − 2 − 2i ?
z= 1−i lub z = (1−i)(−1+i√3)/2 lub z=(1−i)(−1−i√3)/2
Narysuj okrąg o środku w punkcie 0, przechodzący przez punkt 1−i.
Następnie wpisz w okrąg trójkąt równoboczny, którego jeden z wierzchołków leży
w punkcie 1−i. Wierzchołki to trzy rozwiązania.
15 lis 16:57
: Figura foremna
16 lis 23:35