matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
omj
świruś:
https://omj.edu.pl/uploads/attachments/3etap18r.pdf
chodzi o piąte zadanie dlaczego w rozwiązaniu kąt EMP=60 stopni−kąt DMP
14 lis 20:40
mam pytanie:
∡DME=60
o
− jest to powiedziane w treści zadania
14 lis 20:46
mam pytanie:
∡DME=∡EMP+∡DMP
14 lis 20:46
świruś:
aha no faktycznie dzięki nie zauważyłam
14 lis 21:15