matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Równanie
The Trust:
Rozwiąz równanie
1
sinx
c
osx= x
2
+x+10
8
x
2
+x+10 =0 Δ<0
41
q=
=10,25
4
Z
w
=<10,25,
∞
)
1
1
1
*sinx*cosx=
*
sin(2x)
8
8
2
1
1
−
≤sin(2x)<
16
16
Równanie to nie ma rozwiążań
11 lis 22:33
mat:
źle policzone q
11 lis 23:01
The Trust:
Ajjj masz racje Δ=−39
11 lis 23:41