matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
madzia:
Dany odcinek o długości k podzielić na takie dwa odcinki aby pole prostokąta zbudowanego z tych odcinków było największe
8 mar 16:16
driver:
P=x*(k−x)=−x
2
+kx a<0⇒funkcja osiąga max dla x=−
b
2a
⇒x
m
a
x
=
1
2
k
8 mar 17:56