π | ||
sin(x+ | )=1 i sin(4x)=1 jest prawdziwa gdy te równości zachodzą jednocześnie czyli | |
3 |
π | π | 1 | ||||
x+ | = | +2kπ x= | π+2kπ | |||
3 | 2 | 6 |
π | π | l | 1 | 1 | ||||||
4x= | +2lπ x= | + | π = | π+ | l gdzie k i l∊Z | |||||
2 | 8 | 2 | 8 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
π( | +2k)=π( | + | l) | |||
6 | 8 | 2 |
1 | 1 | 1 | |||
− | = | l−2k | |||
6 | 8 | 2 |
1 | 1 | ||
= | l−2k | ||
24 | 2 |
π | ||
sin(x+ | )* sin(4x)=1 | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |