| √3 | 1 | |||
sin17x+ | *cos(5x)+ | *sin(5x)=0 | ||
| 2 | 2 |
| π | π | |||
sin17x+((sin | *cos(5x)+cos | *sin(5x))=0 | ||
| 3 | 3 |
| π | ||
sin17x+sin( | +5x)=0 | |
| 3 |
| 22x+(π/3) | 12x−(π/3) | |||
2sin | *cos( | =0 | ||
| 2 | 2 |
| π | π | |||
2sin(11x+ | *cos(6x− | )=0 | ||
| 6 | 6 |
| π | π | |||
sin(11x+ | )=0 lub cos(6x− | )=0 | ||
| 6 | 6 |
| π | ||
sin(11x+ | )=sin0 | |
| 6 |
| π | ||
11x=0− | +kπ | |
| 6 |
| −π | k | |||
x= | + | π | ||
| 66 | 11 |
| π | ||
cos(6x− | )=0 | |
| 6 |
| π | π | |||
cos (6x− | )=cos | |||
| 6 | 2 |
| π | π | |||
6x− | = | +kπ | ||
| 6 | 2 |
| 2 | ||
6x= | π+kπ | |
| 3 |
| 1 | 1 | π | k | |||||
x= | π+ | kπ= | + | π | ||||
| 9 | 6 | 9 | 6 |