matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania
Hp:
Rozwiąż równania a) 4x+5−(3x+6)=2(2+x)−4 b)4−5(3−x)=−x−(3−2x) c)x−(7+2x)=2(x−1)+1 Bardzo proszę o pomoc
8 mar 16:07
Hp:
Bardzo prosze o pomoc bo nie rozumiem tego
!
8 mar 16:28