Parabola z ukośną kierownicą
Boromir: Cześć! Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wyznaczyć równanie paraboli, gdy znamy jej ogniskową oraz
kierownicę, ALE ta kierownica jest ukośna? Dajmy na to, że ogniskowa to punkt A(x1,y1), a
kierownica to prosta y=ax+b, gdzie a =/=0. Co ja mam z tym począć? Nie mogę znaleźć w
internecie żadnych sensownych informacji na ten temat, bo wszyscy skupiają się na poziomych
kierownicach. Pomocy ;w;
6 lis 09:24
jc:
Ognisko = (p, q)
Kierownica: ax + by +c = 0
Warunek: odległość od ogniska = odległość od kierownicy
(niżej zamiast odległości, piszę kwadraty odległości)
| | (ax+by+c)2 | |
(x−p)2 + (y−q)2 = |
| |
| | a2+b2 | |
np. ognisko = (2,5), kierownica: y=3x+7
równanie
| | (3x−y+7)2 | |
(x−2)2 + (y−5)2 = |
| |
| | 10 | |
6 lis 09:35
Boromir: Dziękuję, wybawco! <3
8 lis 00:46
Ali230: Odkryj świat bezpiecznej gry w 22Bet Casino
https://kasynoanalyzer.com/recenzje/22bet.com oferuje ponad 3000 gier, w tym automaty, gry
stołowe, zakłady sportowe i wiele innych od najlepszych twórców. Rejestracja zajmuje tylko
kilka minut. Nie zwlekaj.
14 lis 10:16
alexseen: Ostatnio szukałem strony, która pomoże mi znaleźć wypłacalne kasyna online. Trafiłem na
https://top.kasynos.online/kasyna/wyplacalne-kasyna i
byłem bardzo zadowolony. Strona oferuje szczegółowe recenzje kasyn, które mają wysoką
wypłacalność i są godne zaufania. Opisują tu również bonusy, które kasyna oferują nowym
graczom, jak bonusy powitalne, darmowe spiny i inne promocje. Dzięki temu mogłem wybrać
kasyno, które nie tylko oferuje fajne gry, ale także szybkie i bezproblemowe wypłaty. Strona
jest bardzo pomocna dla każdego, kto szuka wypłacalnego i godnego zaufania kasyna.
26 paź 00:57
ramsaybolt: Ostatnio planowałem weekend z kumplami, bo dawno się nie widzieliśmy, i chciałem ich czymś
zaskoczyć. Szukałem w necie czegoś fajnego do zabawy online, najlepiej bez wychodzenia z domu.
Znalazłem
https://booicazino.com/pl/, strona prosta, wszystko jasne, od razu mi się spodobała. Mają bonusy powitalne,
darmowe spiny na start i różne gry, co pozwala się bawić dłużej za mniejsze pieniądzeє
6 mar 00:50
monakw: Nie tak dawno temu w Polsce znalazłem naprawdę dobrą i popularną stronę internetową, na której
można grać na automatach i wygrywać prawdziwe pieniądze. Ta strona to
https://verdecasino-poland.pl/ i na tej stronie
mogę grać na automatach i wygrywać prawdziwe pieniądze po prostu grając. Dlatego życzę ci
wszystkiego najlepszego!
19 mar 12:41