matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
BBC:
Jak policzyc pole zakropkowanej figury
8 mar 15:29
Eta:
od pola kwadratu o boku długości a = 7 odjąć
1
4
pola koła o promieniu długości r=a =7 P
F
= a
2
−
1
4
πa
2
= 49 −
1
4
π*49= 49( 1−
1
4
π) [j
2
]
8 mar 15:36
BBC:
Dzięki
8 mar 15:47