matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obwód koła
Haaaaaaanka:
wiadomo , że π=3,1415926...Obwód koła o promieniu 5 m z dokładnością do 1 cm jest równy...?
8 mar 15:16
Eta:
Ob= 2πr=2*3,1415926*500 [cm]=......... ( kalkulator do ręki i dokończ
8 mar 15:26