Gauss Jordan
adam: https://ibb.co/d68cH76
Rozumiem całość rozwiązania i to że x
1 =− x
3 itp
Ale oni dalej na wykładzie zapisali jakieś odpowiedzi i nie mam pojęcia skąd to wzięli
Dokaldnue nie zapislaem ale tambyly jakieś zmienne S T liczba 5, 0
Skąd takie cos się wzięło? Czy to dalej da się jakoś rozwiązać?
24 paź 14:00
wredulus_pospolitus:
mamy:
x1 = −x3;
x2 = −x4;
x5 = 0
to będziemy mieli rozwiązania z dwoma parametrami:
x1 = −s
x2 = −t
x3 = s
x4 = t
x5 = 0
gdzie s,t ∊ R
24 paź 14:08
adam: A czyli po prostu to jedno i to samo. Dzięki
24 paź 14:15