prawd.
Wojtek: Dla orłów

W urnie jest dziesięć białych i pięć czerwonych kul.Wyciągamy losowo jedną kulę, zatrzymujemy
ją , następnie wyciągami drugą.Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia : *za drugim razem
wyciągniemy kulę białą.
8 mar 14:09
Eta:
prawdopodobieństwo wyciągnięcia białej kuli za pierwszym razem
P1(b)= 1015
to prawdopodobieństwo wylosowania białej za drugim razem:
P2(b)=914
lub prawdopodobieństwo wyciagnięcia czerwoej za pierwszym razem
P1(cz)= 515
to prawdopodobieństwo wylosowania kuli białej za drugim razem
P2(b)= 1014
A−− wylosowano kulę białą za drugim razem
A={(b,b) ( cz,b)}
P(A)= 1015*514+ 515*1014= 23
8 mar 15:24
Wojtek: Dzięki, Dzięki, Dzięki

Po całych 24h doprosiłem się o pomoc
8 mar 15:55