Kwestia zakładów
Nick: Chociaż kursy wymagają pozornie skomplikowanych obliczeń, koncepcja jest łatwiejsza do
zrozumienia, gdy w pełni zrozumiesz trzy rodzaje kursów i sposób konwersji liczb na domniemane
prawdopodobieństwa.
Kursy ułamkowe są czasami nazywane brytyjskimi lub tradycyjnymi kursami i czasami są zapisywane
jako ułamek, na przykład 6/1, lub wyrażane jako stosunek, na przykład sześć do jednego.
Kursy dziesiętne reprezentują kwotę wygraną za każdy postawiony 1$. Na przykład, jeśli kursy
wynoszą 3,00, że dany koń wygrywa, wypłata wynosi 300 $za każde postawione 100$.
Kursy Amerykańskie są czasami nazywane kursami moneyline i towarzyszy im znak plus (+) lub
minus ( − ), ze znakiem plus przypisanym do zdarzenia o niższym prawdopodobieństwie z wyższą
wypłatą.
Dostępne są narzędzia do konwersji między trzema rodzajami kursów. Wiele witryn bukmacherskich
online oferuje opcję wyświetlania kursów w preferowanym formacie. Poniższa tabela może pomóc w
przeliczeniu kursów za pomocą pióra i papieru dla osób zainteresowanych wykonywaniem obliczeń
ręcznie.
20 paź 10:41
Nick: Wydaje się interesujące. Staram się też dokonywać takich obliczeń. Poza tym uważam, że zakłady
są interesujące, ale sam nigdy tego nie próbowałem. Na przykład kilka dni temu mój przyjaciel
powiedział mi o tym zasobie
https://ivibet-pl.com/zaklady-na-mma/ gdzie udało mi się znaleźć bardziej szczegółowe informacje o
platformie bukmacherskiej. Uważam to za całkiem wygodne.
20 paź 10:42