Równanie macierzowe
Licealista : Rozwiąż równanie:
x3,x],[1,2 = x2
18 paź 21:47
Licealista : [ [x3,x],[1,2] ] = x2
18 paź 21:48
chichi:
wstaw proszę zdjęcia/skan polecenia
18 paź 21:49
Licealista : Takie dosłownie zadanie... To macierz jest 2x2 po lewej stronie i po prawej x2
18 paź 21:58
chichi:
nie to nie. w tej postaci to równanie najzwyczajniej w świecie nie ma sensu
18 paź 22:49
Licealista : To jest w takich nawiasach |
19 paź 08:09
chichi:
to w takim razie jest wyznacznik macierzy, a nie macierz. wówczas nabiera to sensu
19 paź 10:38
Adamm:
x3*2 − x*1 = x2
x = 0 lub 2x2−x−1 = 0
x = 0 lub x = 1 lub x = −1/2
19 paź 10:54