Własności prawdopodobeństwa
Marek: . obliczyć P(A', U B',),jeśli P(,A u B)=1 oraz P(A) = P(B) = 3/4
Pomoże ktoś

?
17 paź 18:29
Monika: Czy ten przecinek po A' oraz po B' w zapisie P(A', U B',) to sam wymyśliłeś,
czy już był w treści zadania?
17 paź 19:11
wredulus_pospolitus:
P(A' u B') = P(A') + P(B') − P(A'nB') = 1 − P(A) + 1 − P(B) − (1 − P(AuB) ) = ...
17 paź 19:13
Marek: bez przecinków nie wiem skąd się one wziely
17 paź 21:38
6latek:
Krasnoludki to zrobiły

Korzystasz z tego ze
P(AUB)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
17 paź 21:56
Marek: ale moge do kazdego wyrazenia dodac prim? wtedy ten wzór jest taki sam?
17 paź 22:14
6latek:
Przeciez w samej definicji prawdopodobieństwa masz podane ze P(A')= 1−P(A)
to P(B')= 1−P(B)
To dla Ciebie zadanie
czemu jest równy P(A'∩B')? jeśli P(A∩B)=1 ?
17 paź 22:30
18 paź 00:22
Marek: dzięki za pomoc
18 paź 00:57