Równanie
Oliwia i Antek :
Rozwiąż w liczbach wymiernych równanie
2x=−1−
√3−
√3y+y
Teraz za bardzo nie wiem
13 paź 22:27
ABC: inaczej bym robił
najpierw pomnóż przez 2
2x+y(√3−1)=−1−√3
(2x−y)+y√3=−1−√3
2x−y=−1 i y=−1
x=−1 i y=−1
13 paź 22:45
Monika: To jest równanie z dwiema niewiadomymi.
Nic tam więcej nie podali w poleceniu?
13 paź 22:46
Monika: ABC; wow, to ciekawe
13 paź 22:46
Oliwia i Antek :
Dobrze . dzięki bardzo
13 paź 22:50
13 paź 22:55
ABC: Monika zależy dla kogo ciekawe , dla mnie standard
13 paź 22:59
Oliwia i Antek :
Moniko
ABC to nauczyciel i to ....

Więc dla niego standart
13 paź 23:13