zzbiory
alvaerz: A={1,2}
B={2,4,8}
C={1,3,5,8}
jak wyznaczyc P(A)
co to dokladnie jest?
13 paź 20:11
Oliwia i Antek :
Z takim symbolem P(A) to zetknąłem sie na prawdopodobieństwie .
Może zacznij chodzić na wykłady jeśli to dla Ciebie
Natomiast jeśli nie dla Ciebie to powiedz temu komuś żeby to zaczął robić bo robi sobie i
Tobie krzywde .
13 paź 20:27
alvaerz: na wykladach to nie jest tlumaczone a dostalem takie zadanie wyznaczyc
a/b
axa/ (bxc) itp
a na koncu
P(A)
i zapisano na tablicy
P(A) = { {1},{2},{∅},{1,2} }
13 paź 20:30
alvaerz: i nie wiem dokońca czzym jest to P(a)
13 paź 20:30
Oliwia i Antek :
Wybacz to ja nie wiem .
Ja jestem ze szkoły średniej . Ale to już bardziej sprawę rozjaśnia .
No ale przypatrzmy sie
A\B (należy do A i nie należy do B)={1}
i w P(A)={{1} , masz ta jedynke .......
Może to trzeba wykonywac te działania kt ore masz wykonąc i wyniki wpisywać tam ?
Ale nie chcę gdybać więc poczekaj .
13 paź 20:48
tom: raczej nie o to chodzi
13 paź 20:49
ABC:
z tego co napisałeś wynika że P(A) oznacza zbiór wszystkich podzbiorów zbioru A
13 paź 21:56
tom: a czym że to jest dokładnie
13 paź 22:14
ABC:
gdy zbiór jest skończony to
−zbiór pusty
−wszystkie podzbiory jednoelementowe
−wszystkie podzbiory dwuelementowe
...........................................................
−cały zbiór
na przykład B={1,2,3} P(B)={∅,{1},{2},{3},{1,2},{1,3},{2,3},{1,2,3}}
13 paź 22:19