Strumien przez powierzchnie walca we wsp. cylindrycznych
Halgar:

Na wstepie zaznacze, ze rozumiem, jak dalej liczyc strumien i co z czego wynika. Mam problem na
samym poczatku zadania, ktore nakazuje obliczyc strumien przez zamknieta powierzchni walca o
konkretnych parametrach, ktore potem przydadza sie do obliczen w rachunku calkowym. Nie
rozumiem jednak, skad wziely sie zapisy pol poszczegolnych scian walca. Przypuscmy, ze S
1 to
podstawa dolna, S
3 to gorna, natomiast S
2 jest powierzchnia sciany bocznej. Mam zapisane, ze
dS
1= −a
z*r*dr*dφ, dS
2=a
r*r*d φ*dz, natomiast dS
3=a
z *r*dr*dφ. Dlaczego tam wszedzie
jest to samo r?