rodziny zbiorów
p: | | 1 | | 1 | |
wyznacz ∩n∊N An oraz ∪n∊N An dla An = (1− |
| , 1+ |
| ) |
| | n | | n | |
10 paź 14:42
ABC:
było podobne niedawno, narysuj sobie parę zbiorów , zgadnij odpowiedź i potem udowodnij
10 paź 14:45
p: czyli odp to dla pierwszego dwie wartości a dla drugiego sprzeczność?
10 paź 15:09
p: dla jednej i sprzeczność?* mogłbyś pomóc?
10 paź 15:12
p: należy sprawdzić czy istnieje taka część wspólna zbiorów dla 1) że dowolne n zawiera się we
wszystkich?
10 paź 15:14
ABC:
część wspólna będzie zbiorem jednoelementowym {1} , nietrudno to udowodnić metodą nie wprost
suma jest łatwa do policzenia również bo to zstępujący ciąg zbiorów
A1=(0,2)
A2=(1/2, 3/2)
A3=(2/3,4/3) itd
10 paź 15:16
ABC:
p po twoich komentarzach widzę że nie masz pojęcia co się dzieje na okręcie niestety ...
zmień studia jeśli jesteś na 1 roku , lepiej wcześniej niż się męczyć
10 paź 15:18
p: nie jestem na tych studiach o których myślisz

, nie mieliśmy jeszcze zajęć z tego
10 paź 15:25
p: z tego co napisałeś myślałem w analogiczny sposób
10 paź 15:26
p: Przeczytaj co napisałeś i oceń, czy powinieneś pomagać innym, a nie tylko krytykować na
przyszłość
10 paź 15:31
p: są rzeczy których i ty nie wiesz, więc czasami warto ugryźć się w język i być cieplejszym w
słowach
10 paź 15:31
p: jak zrobisz doktorat, profesurę to się pochwal
10 paź 15:32
ABC:
ja jednocześnie pomagam i opie.. lam taki już jestem
10 paź 15:47
Krzysiek:
p
15:25 piszesz to co piszesz ok.
A co jeśli twój wykładowca będzie chciał żebyś to zrobił tak jak on tego wymaga ?
Kiedyś słyszałem że na PWr nie polecają Krysickiego i Włodarskiego . A to przecież klasyk .
Poczekaj do zajęć z tego termatu
10 paź 16:30
chichi:
ojjj... tam to w zupełności panuje Gewert, Skoczylas
10 paź 16:40
chichi:
wg mnie również podręczniki i zbiory zadań wypuszczone przed ten duet są dużo lepsze od tych
wypuszczonych przez panów Krysicki, Włodarski − to przestarzały standard
10 paź 16:41
Krzysiek:
chichi 
Ja w to akuratnie nie wnikam czy przestarzały .
Pytanie jest tylko takie . Z jakich podreczników korzystali obaj Panowie.?
Tutaj chodzi bardziej o to że każdy wykładowca ma swój standart
10 paź 16:55
ABC:
Skolczylas już 30 lat temu nie pozwalał jeść na egzaminach pisemnych a robił 3 godzinne i
dłuższe ,
nie pozdrawiam
10 paź 19:40
Krzysiek:
Jestem ciekawy czy sam też nie jadł
10 paź 19:45
ABC:
pewnie obżerał się na maksa przed egzaminem , w każdym razie uczył mojego kuzyna na
Politechnice Wrocławskiej, a ja przyjeżdżałem z drugiego końca Polski żeby pomóc mu zdać
egzamin nie całkiem legalnymi metodami
10 paź 19:50
chichi:
a na maturze można jeść?
10 paź 20:02
Krzysiek:
Matura jest z rana więc przychodzisz raczej najedzony
10 paź 20:21
chichi:
nie ważne, o której godz. jest egzamin można przyjść najedzonym
10 paź 20:25
ABC: chichi na moje maturze 5−godzinnej normalnie rodzice wnosili nam kanapki (ze ściągami)
10 paź 20:39