Fotometria
o rany julek:
Dwa jednakowe źródła światła ustawiono na fotometrze Bunsena w odległosci wzajemnej 2d1
(tak że środek oświetlony jest równomiernie).Kiedy jedno z tych źródeł światla przesłonięto
szybką A
to dla "uzyskania" równomiernego oświetlenia musiano drugie źródło światła przesunąć do
d2
(od srodka).Kiedy zaś jedno ze źródeł przesłonięto szybką B to musiano drugie źródło przesunąć
do d3−aby uzyskać równomierne oświetlenie.
Jaka jest procentowa różnica w przepuszczalności światła pomiędzy obiema szybkami?
10 paź 12:01
chichi:
nie mogę się doczekać przepisanego rozwiązania, can't wait
10 paź 12:04
Ela O:
| IkA% | | 100I | |
| cos0o= |
| cos0o |
| d12 | | d22 | |
| IkB% | | 100I | |
| cos0o= |
| cos0o |
| d12 | | d32 | |
_____________________________
| | d12 | | d12 | |
% |kA−kB|=100| |
| − |
| | |
| | d22 | | d32 | |
10 paź 12:20
Obywatel:
To się w końcu doczekasz ,czyli doigrasz tv błaźnie
10 paź 12:24
. :

wierzyłem, że Ci się uda
10 paź 12:27
chichi:
będę wnioskował, aby przypinano cie do łóżka, bo zbyt często uciekasz z tego zamkniętego, aby
wypisywać te brednie na forum publicznym i działać tym samym na szkodę społeczeństwa
10 paź 13:02
Psychiatryk: Jest i nasz ulubiony pacjent który wpisuje zadania i przepisuje ich rozwiązania
10 paź 13:29
Krzysiek:
Jego post powinien mieć max 2 wpisy
Pierwszy to jego rozwiązanie
Ewentualnie drugi to jak ktoś skorzysta i podziękuje (chyba nigdy się to nie zdarzyło) i to
wszystko
10 paź 17:51