Czym jest sigma?
Aruseqq: Czym jest Sigma?
7 paź 23:02
Aruseq: Według miejski.pl: "Jest to osoba która posiada ponad przeciętna inteligencję oraz umie
poradzić sobie w wielu trudnych sytuacjach jest to mniej więcej ideał obecnego mężczyzny"
7 paź 23:03
Aruseqq: Ale ja na poważnie pytam
7 paź 23:05
wredulus_pospolitus:
A możesz podać kontekst

Np. sigma jest symbolem używanym w matematyce do oznaczenia sumy jakiegoś skończonego lub
nieskończonego ciągu
7 paź 23:06
Aruseqq: Mam wzór udowodnić z sigmą jeden, da się tu zdjęcia wysyłać?
7 paź 23:09
Krzysiek:
Znak sumowania ∑
np a1+a2+a3+........+a10=∑ai (na górze sigmy 10 a na dole i=10 )
7 paź 23:12
Aruseqq: Dzięki wielkie
7 paź 23:28
Aruseq: a jak z tym dowodem?
7 paź 23:30
Aruseqq: No zdjęcie bym musiał dać
7 paź 23:33
Krzysiek:
Zrob skan i daj na zapodaj net . Potem wstaw tutaj
Studenci odpowiedzą pewnie
7 paź 23:35
ite:
Mężczyzna idealny nie może mieć ponadprzeciętnej inteligencji. Jedynie kilka procent populacji
ma taką, więc byłby rzadkością.
A przecież mężczyźni uważający się za idealnych stanowią połowę (co najmniej) ankietowanych w
większości badań.
7 paź 23:37
Krzysiek:
Dobry wieczór
ite
Trafiasz jak zwykle w punkt
Pracuję tez nad tymi okręgami
7 paź 23:39
7 paź 23:40
Aruseq: banalne zadanie wtf
7 paź 23:40
Aruseqq: Tutaj jest zadanko
7 paź 23:41
Aruseqq: To mógłbyś pomoc pls
7 paź 23:41
Aruseq: zwykła indukcja mordo
7 paź 23:41
Aruseqq: Próbowałem indukcja ale się gubiłem w połowie jakoś ciagle
7 paź 23:42
wredulus_pospolitus:
chwila chwila ... jaki kierunek studiujesz
8 paź 00:04
Aruseqq: Matematykę na UW
8 paź 00:16
Aruseqq: :(
8 paź 01:16
Min. Edukacji: Czy to jest typowe pytanie zadawane przez studentów matematyki?
8 paź 07:13
. :
Człowiek studiuje MATEMATYKĘ i nie wie co oznacza zapis ∑
nk=1 
Dajcie spokój, czy ja jestem w ukrytej kamerze czy co?
8 paź 11:14
Aruseqq: Do matury nie musiałem znać Sigmy wiec nie wiem czym jest.
8 paź 12:14