wyznaczanie trójkata
mam pytanie: wyznacz miary kątów trójkata o bokach 2,3, √19
6 paź 14:49
mam pytanie: z tweirdzenia cosinusów cos α=−1/2 czyli z jedynki trygonometrycznej sinα=√3/2
6 paź 14:50
mam pytanie: α− kat rozwarty, ale jak go teraz wyznaczyć?
6 paź 14:50
chichi:
cos(180o−α) = −cos(α)
6 paź 15:09
mam pytanie: dzięki

!
6 paź 17:54
Krzysiek:
A naprzeciwko jakiego boku lezy kąt α?
6 paź 18:02
ABC:
kąt rozwarty leży naprzeciwko najdłuższego boku bo jest największy
6 paź 18:39
Krzysiek:
ABC dziękuje

Tak naprawde zadałem to pytanie autorowi zadania
6 paź 19:44